Haier прагне розробляти високоякісні кондиціонери

Ділимося з вами унікальним інтерв’ю пані Ван Лі, віцепрезидента Haier Smart Home

Компанія Haier, заснована в 1984 році, ось уже 36 років перебуває в авангарді технологічної революції в китайській індустрії побутової техніки.
Ділимось з вами унікальним інтерв’ю пані Ван Лі, віцепрезидента Haier Smart Home.

Якими були ваші внутрішні продажі в першій половині 2020 роки?

У першій половині цього року ринкові частки наших кімнатних кондиціонерів (RAC) як на офлайн, так і на онлайн ринку збільшилися на 16,5% і 30,7% відповідно, а обсяг продажів збільшився на 8,6%. У сегменті  комерційних кондиціонерів, відповідаючи на запити клієнтів, ми запустили центральні кондиціонери очищає типу для будинку, комерційних і медичних об'єктів, що сприяло зростанню Haier в умовах спадного ринку в галузі. Водночас Haier займає передові позиції серед елітних брендів. Частка ринку кондиціонерів Casarte продовжує зростати, досягнувши 40,63% в асортименті продукції вартістю понад 15 000 юанів (2200 доларів США).

Чи не могли б ви презентувати свої нові продукти для здоров'я, призначені для боротьби з пандемією COVID-19?

Зіткнувшись з пандемією, споживачі почали віддавати перевагу кондиціонерам з функціями очищення і стерильності повітря. Знаючи про проблеми споживачів, Haier першою в галузі випустив в кінці лютого кондиціонер що стерилізує з температурою 56 ° C. На думку галузевих експертів, 56ºC — це температура, при якій вірус знищується. Коли кондиціонер включає функцію самоочищення, поверхня випарника охолоджується до морозу. Бактерії та пил видаляються з випарника за допомогою високотемпературної сушки та стерилізації при температурі вище 56 ° C, в результаті чого досягається ступінь видалення пилу і бактерій 99%, і споживачі отримують здорове повітря.

Щоб задовольнити потреби споживачів у вентиляції повітря, Haier розробив новий антибактеріальний кондиціонер з функцією свіжого повітря. Коли рівень CO2 в приміщенні перевищує 1000 ppm, активується функція свіжого повітря. Зовнішнє повітря потрапляє в кімнату після п'ятирівневого  очищення, щоб зробити повітря чистішим. Водночас він має унікальну функцію температурної компенсації, що забезпечує постійну і комфортну температуру в приміщенні.

Haier став провідним виробником відцентрових чилерів з магнітними підшипниками. Поділіться досвідом такого успіху?

Як перша і єдина компанія в галузі, яка перейшла на базу просування енергозберігаючих технологій в Національному центрі енергозбереження (NECC), Haier лідирує в області виробництва відцентрових чилерів з магнітними підшипниками в епоху Інтернету речей (IoT) завдяки застосуванню енергозберігаючих технологій. Успіх чилерів Haier з магнітними підшипниками полягає в тому, що ми повністю досліджуємо різні потреби галузі та розробляємо індивідуальні продукти. Якість та інтелектуальні функції продуктів створюють хорошу екосистему серед користувачів, проєктних інститутів і експертів. Найголовнішим є лідерство в продукті, включаючи охолоджувальну здатність, енергоефективність, розмір і рівень шуму.

Зараз наші чилери з магнітними підшипниками в основному орієнтовані на ринки Південно-Східної Азії, Азійсько-тихоокеанського регіону та Південної Азії. Ми досягли передових позицій в Таїланді та Малайзії.

Виробників чилерів з магнітними підшипниками з'являється все більше і більше, що свідчить про наближення цієї технології до зрілості. Як провідний гравець в області чилерів з магнітними підшипниками у світі, Haier не вестиме цінових воєн. Ми прагнемо до досягнення кращих характеристик продукції, якості та репутації для підтримки здорової конкуренції в галузі. Крім того, ми будемо дотримуватися диференціації продуктів шляхом подальшого вивчення потреб користувачів, щоб дійсно реалізувати індивідуальне налаштування продукту.

Haier інтегрував кілька каналів продажу в Океанії. Чи корисний цей підхід для продажу чилерів?

Це дуже корисно для продажів чилерів Haier. Місцеві канали не тільки допомагають у продажах, але також надають послуги з встановлення та технічного обслуговування, а також розуміють досвід місцевих користувачів, що дає привід для пропозицій по оновленню продукту.

Які типи кондиціонерів ви робите на своїй виробничій базі в Таїланді?

Наша тайська фабрика в основному виробляє побутові та легкі комерційні кондиціонери, повністю використовуючи переваги Таїланду як традиційної виробничої бази для виробництва кондиціонерів для забезпечення високоякісної продукції для ринку Південно-Східної Азії. Haier прагне стати лідером галузі як постачальник здорового, енергозберігаючого та інтелектуального повітря на ринку Південно-Східної Азії. Ми продовжимо реалізацію стратегії локальних досліджень і розробок (НДДКР), виробництва і продажів.

Будь ласка, розкажіть про співпрацю між Haier і General Electric (GE).

Придбання підрозділу побутової техніки GE забезпечує хорошу платформу для бізнесу Haier в області кондиціювання повітря для розвитку ринку США. Haier виробляє більше одного мільйона віконних кондиціонерів щороку під брендами GE і Haier. В основному вони продаються в США, Канаді та Пуерто-Рико. Синергія поступово знаходить форму, з розширенням торгових площ, розширенням лінійки продуктів шляхом включення систем з регульованим потоком холодоагенту (VRF) і поглибленням співпраці між обома сторонами для активного планування майбутнього.

Чи не могли б ви розповісти про свої продажі міні-VRF і VRF?

Наші продажі VRF досягли двозначного зростання завдяки зусиллям місцевих партнерів.

 Для міні-VRF ми оновили серію Zhizun +, яка продається виключно через канал електронної комерції. Завдяки компактному корпусу, він оснащений холодоагентом з прямим охолодженням, тепловідводом і інвертором постійного струму (DC), а також може реалізовувати різні інтелектуальні функції керування повітрям за допомогою модулів 5G IoT. Завдяки інтеграції технологій IoT і VRF підвищується ефективність керування обладнанням і знижується споживання енергії.

 Для VRF Haier запустила цільові рішення VRF для різних сценаріїв додатків відповідно до наших «користувачів і сценаріїв». Haier також оновлює план наявних будівель, запустивши план оновлення Інтернету речей у 2020 році.